Njemački gosti u domu

Dom za starije osobe Ivan Pavao II započeo je provođenje pilot projekta u suradnji sa grupacijom domova za starije iz Njemačke-Schauinsland.

Cilj projekta je starijim osobama omogućiti boravak u drugim sličnim ustanovama uz zdravstveni nadzor i organizirane obilaske novih destinacija , sukladno njihovim željama i preostalim sposobnostima. Grupa gostiju iz Njemačke boravit će u Domu Ivan Pavao II osam dana. Dom domaćin Ivan Pavao II organizirat će gostima aktivnosti sadnje rajčica u svom vrtu, sijanja začinskog bilja, presadjivanja cvijeća i sadnje maslina i smokava u dijelu vrta koji će dobiti ime po svojim privremenim stanovnicima. Gostina se priprema hrana na domaćem nagrađivanom maslinovom ulju , te poslužuje i domaća kapljica crnog i bijelog vina. Suradni domovi održat će i edukativne radionice glede razmjene iskustava i odabira najbolje prakse u skrbi o starijim osobama.

Prvi dan smo obišli povjesnu jezgru grada Zadra sa crkvom Sv.Donata, katedralom Svete Stošije, Forumom i ostalim znamenitostima.