Naše usluge

Stalni smještaj

Ako želite Dom Ivan Pavao II učiniti svojim domom, rado ćemo Vas učiniti dijelom naše obitelji. Prepustite nam da brinemo o Vašim potrebama, dok Vi uživate u aktivnostima kojima ste se uvijek željeli posvetiti.

Rehabilitacija

Naš stručni tim učiniti će Vaš oporavak kraćim i ugodnijim. Dom Ivan Pavao II ponosi se svojim stručnim timom kojega čine obiteljski liječnik , fizikalni terapeuti medicinske sestre , socijalni radnik i ostalo stručno osoblje. U tijeku Vaše rehabilitacije, naše se osoblje služi vrhunskom medicinskom opremom i suvremenim znanjima. Zdravstvena rehabilitacija za korisnike sa neurološkim, ortopedskim i reumatološkim bolestima temelji se na terapiji pokretom, ultrazvukom, elektroterapijom, limfnom drenažom i medicinskom masažom. U medicinske svrhe inhalacijom i masažom koriste se eterična i biljna ulja.

Prilagođena prehrana

Zajedno s Vama stvaramo jelovnike, prilagođene zdravstvenom stanju, uvažavajući tradiciju prehrane i želje korisnika. Dnevni jelovnici obogaćeni su ekološki uzgojenim voćem i povrćem iz trbuha Ravnih Kotara. Začinsko bilje bere se u našem polju, a extra djevičansko maslinovo ulje proizvodimo u našem masliniku. Uz jelo poslužujemo božanstvene kapljice proizvedene u ekološkim vinogradima Nadina. Prostrani restoran u kojemu se poslužuje jelo, uvodi nas pogledom u stoljetni maslinik i salu za druženje.

Medicinska skrb i njega

Naš pristup skrbi o korisniku temelji se na nacelima pojačane brige o zdravlju, zdravstvene rehabilitacije, i aktivnog korištenja preostalih sposobnosti. Obiteljski liječnik korisnika dolazi u ustanovu, a specijalisti su posebno ugovoreni. Sanitetski prijevoz organiziran je za prijevoz na specijalističke preglede do bolnica i natrag. Fizikalna terapija opremljena je tensom, te opremom za elektroterapiju, ultrazvuk i limfnu drenažu. Kinezoterapija obuhvaća postupke medicinske gimnastike i vježbi za osteoporozu. Za očuvanje zdravlja, za prevenciju i liječenje bolesti pod stručnim nadzorom koristimo bilje i razne biljne pripravke i eterična ulja.

Dom za starije
Ivan Pavao II

"Kultura života znači poštivanje prirode i zaštitu Božjeg djela stvaranja. Na poseban način, znači poštivanje ljudskog života od prvog trenutka začeća do prirodne smrti."