Kvaliteta usluge na europskoj razini

Kvaliteta usluge na europskoj razini

S njemačkom grupacijom domova za starije Schauinsland pokrenuli smo pilot projekt jedinstvene ponude usluga starijim osobama u Hrvatskoj, a osobito u našem Zadarskom okruženju. Odlazak u druge zemlje, obilazak novih destinacija starijim korisnicima ponekad predstavlja izazov, uglavnom zbog zdravstvenih razloga. Upravo stoga smo kao cilj projekta postavili omogućiti stranim korisnicima boravak u Hrvatskoj pod zdravstvenim nadzorom, koje naša ustanova nudi.

Iako je zdravstveni nadzor, skrb i njega o korisnicima ono čime se bavimo, željeli bismo svima koja nas posjete omogućiti da dožive u potpunosti sve ono u čemu uživaju naši korisnici – a to je posvećenost pojedincu, stvaranje osjećaja povezanosti, poštovanje i uvažavanje razlika svakog, te aktivna svakodnevnica kao koncept uspješnog starenja. Osim što smo našim gostima iz Njemačke pokazali razne znamenitosti i značajna mjesta u okolici doma, uključili smo ih u redovite aktivnosti Ustanove – sadili smo rajčice od domaćeg sjemena, zalijevali, pljevili, sadili cvijeće, smokve, masline.

Posluživali smo im hranu, koju i sami svaki dan jedemo – domaće svježe namirnice, nagrađivano maslinovo ulje, te domaće kapljice crnog i bijelog vina. Zajedničkih 8 dana svima će nam ostati u trajnom sjećanju i nadamo se povratku naših gostiju i aktivnom sudjelovanju u berbi grožđa, maslina i uživanja u plodovima zajedničkog rada.